Containerschip op Westerschelde vastgelopen

Containerschip op Westerschelde vastgelopen

Een containerschip met een lengte van 366 meter is vastgelopen op de Westerschelde ter hoogte van Bath. De veiligheidsregio laat weten dat het scheepvaartverkeer daardoor grotendeels is stilgelegd. Daarmee is de doorgang van grote schepen naar en van de haven van Antwerpen geblokkeerd.

Het containerschip, de CSCL Jupiter, liep rond 08.30 uur door onbekende oorzaak vast. Het heeft geen zichtbare schade opgelopen. Gezien het tij kan pas rond 20.00 uur worden geprobeerd het schip los te trekken.

Alleen binnenvaartschepen en pleziervaartuigen kunnen via een andere vaargeul in het gebied doorvaren. In de loop van de dag wordt gekeken of mogelijk meer scheepvaart mag passeren.

De CSCL Jupiter was onderweg van Antwerpen naar Hamburg.